Branche
kies een andere regio
Regio Almere
Regio Friesland
Regio Groningen
Regio Groningen
Regio Drenthe
Regio Drenthe
Regio Friesland
Regio Lelystad
Regio Zwolle
Regio Twente
Regio Gelderland
Regio Apeldoorn
Regio Gelderland
Regio Amersfoort
Regio Utrecht
Regio Utrecht
Regio Alkmaar
Regio Amsterdam
Regio Alkmaar
Regio Den Haag
Regio Rotterdam
Regio Rotterdam
Regio Zeeland
Regio Breda
Regio Breda
Regio Eindhoven
Regio Maastricht
Regio Maastricht

Sauna Utrecht

De sauna

De geschiedenis van de sauna vind men in veel culturen op verschillende manieren terug. Zo kende men in de Romeinse tijd de thermale baden welke Thermae werden genoemd. In De indiaanse cultuur werden en worden nog steeds zweethutten in een tipi gebruikt als vorm van sauna. De ook in ons land steeds populairdere sauna stamt af van de Finse sauna. In alle culturen werd sauna bezoek als gezond voor fysiek en mentaal beschouwd. In de tegenwoordigheid is de sauna ook in Nederland een steeds populairder fenomeen en vinden wij ook in Nederland en in de omgeving van Utrecht steeds meer openbare sauna´s.

Gezond sauna bezoek

De sauna word als sinds de oudheid beschouwd als gezond voor lichaam en geest. Dor de hoge temperatuur in de sauna worden bloedvaten verwijd en zo de bloeddruk lager als dit word gecombineerd met een koud water bad of douche worden de bloedvaten vernauwd en de bloeddruk hoger, dit zorgt voor een stabilisering van de bloeddruk. Naast de bloedvaten worden ook poriën zo is de sauna een grote weldaad voor uw huid. Naast de genoemde fysieke weldaden vergt de sauna geen mentale inspanning en dus ontspanning. Genoeg redenen om een sauna bezoek in uw regio (Utrecht) te doen.

Sauna in omgeving Utrecht

U vind ook in uw regio een groot aantal openbare sauna's op deze pagina in de smartgids hebben wij er een aantal geselecteerd in de regio Utrecht.